מתכוני הסדנא שצולמה לתכנית הטלויזיה "בואי אמא" בהנחיית מיכל צפיר

פילה סלמון במעטפת נייר

במנה זו ניתן לשנות את תיבול הדג לפי הרצוי והמצוי, החל בזיתים שחורים ו/ או עגבנית מיובשות וכלה בקונפי שום או רוטב פסטו.

המצרכים:

נתחי פילה סלמון כמספר הסועדים (ללא עור ועצמות)

גליונות נייר אפיה כמספר מנות הסלמון

זיתים שחורים/ ממרח פסטו ביתי / עגבניות מיובשות / קונפי שום

 עשבי תיבול יבשים / טריים

מעט יין לבן / שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

מעט סחוג/ שמן צ'ילי / טבסקו / רוטב צ'ילי (אופציונלי)

הכנה:

1. להניח את פילה הסלמון על גבי מחצית גליון נייר האפיה

2. לתבל במבחר חומרי התיבול, להמליח ולפלפל, ולהחריף אם רוצים.

3. לקפל את נייר האפיה ולאטום את הקיפול בסיבוביות.

4. לאפות בחום גבוה – 200 מעלות כ 12 דקות (תלוי בעובי הנתחים והטמפרטורה שלהם).

עגבניות ממולאות בורגל וזעתר

בשלהי הקיץ כדאי להעדיף עגבניות מסוג תמר אך גם עגבניות חממה רגילות יתאימו. האפיה בתנור מעניקה למילוי קרום מתפצח ומשחררת את טעמי העגבניה.

אפשר לגוון ולהחליף את הבורגול בכל דגן מלא אחר- דוחן (יחס בישול 1 :3 - על כל כוס דוחן שלוש כוסות מים), קינואה (יחס בישול 1: 2 על כל כוס קינואה שטופה היטב שתי כוסות מים) וגם שאריות מג'דרה הולכות כאן מצויין.

המצרכים:

 1 כוס בורגול גס

2 כוסות מים

1 כפית זעתר 

 2 כפות שמן זית

חצי כפית מלח

4 עגבניות בשלות (רצוי מזן תמר)

שמן זית לזילוף

הכנה:

1. לשים בסיר קטן את הבורגול והמים, להרתיח, לכסות ולבשל 20 דק' על אש קטנה. להשאיר 15 דק' מכוסה.

2. בינתיים לחצות את העבניות ולרוקן אותן בעזרת כף או כפית, לקצוץ את התוכן.

3.להוסיף את תוכן העגבניות הקצוץ לבורגול המבושל יחד עם השמ"ז והזעתר, למלא את העגבניות ובעזרת כף ליצור גבעה על כל עגבניה.

4. לטפטף מעט שמ"ז על כל גבעת בורגול, לסדר בתבנית אפיה ולאפות עשרים דקות עד חצי שעה ב180 מעלות.

This entry was posted on רביעי, אוגוסט 20th, 2008 at 15:48 and is filed under מתכונים בריאים. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.