צ'ילי שעועית אדומה צמחוני

עמדתי אובדת עצות מול קערת שעועית אדומה מבושלת. נזיד או סלט? עשרים מעלות בחוץ ושמש צהריים חמימה מכוונים אותי להכין סלט שעועית אדומה עם בצל סגול והרבה כוסברה קצוצה אבל התאריך (עוד רגע חנוכה!) אומר חורף. אז קבלו תפילה קולינרית לבוא החורף, נזיד שעועית אדומה, שיקדם את בוא החורף והגשם. הלעיטוני נא מן האדום אדום הזה ומי ייתן וירד עלינו גשם במהרה.

המצרכים:

1 כוס שעועית אדומה (שעועית כליה) מושרת ליומיים שלושה- החליפו כל יום את המים.

פיסת אצת קומבו או עלה דפנה

1 בצל סגול

1 פלפל אדום גדול

1 כף שמן זית

2 שיני שום

1 כף רסק עגבניות

1/2 כוס ציר ירקות או מים

מעט מלח

שמן צ'ילי או ממרח חריסה או סחוג או שבבי צ'ילי יבשים (אופציונלי)

הכנה:

1. סננו את השעועית ממי ההשרייה, הניחו בסיר עם אצת הקומבו או עלה הדפנה, כסו במים טריים ובשלו כשעה וחצי, עד ריכוך.

2. העבירו את השעועית ונוזליה לקערה, סלקו את אצת הקומבו או עלה הדפנה.

3. טגנו בעדינות בשמן הזית את הבצל והפלפל האדום החתוכים לקוביות עד שיזהיבו, הוסיפו שום פרוס או קצוץ, ערבבו מעט והחזירו לסיר שני שליש מכמות השעועית המבושלת. את השליש הנותר טחנו עם בלנדר מוט והוסיפו את הרסק לסיר. תבלו ברסק עגבניות ודללו, רק אם צריך, את התבשיל במים או ציר ירקות.

4. בשלו כשעה, ערבבו מדי פעם. בסיום הבישול תבלו במלח והחריפו לפי הרצון, סיבולת הכאב ומידת האומץ.

This entry was posted on שני, דצמבר 15th, 2008 at 15:55 and is filed under מתכונים בריאים. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.