top of page

המרק המבריא המושלם!

כולנו חולקים אינסטינקטים תרבותיים מכורח ההתניה החברתית של הסביבה הישראלית הזו שלנו. כאשר מישהו מתעטש נגיד מיד ללא שהות- "לבריאות", כאשר הוא משתעל אז לא. למה?

כאשר אחד הילדים חולה בשפעת, צינון או מחלת מעיים נרוץ להכין מרק עוף של סבתות כדי לסדר לו נוזלים, אלקטרוליטים ושאר ירקות... אבל עוף? למה עוף? מה יש לנו מעוף? אעזוב רגע את ההסברה הטבעונית ופשוט אדלג לי בקלילות למסקנה שלקח לי שנים לגבש ולהפנים את הקונץ- אלו הירקות והנוזלים החמים וכמובן האהבה שבמרק עושים את העניין.

אני משתדלת בכוח ממש לא להרחיב על כמה שאכילת תרנגולת אומללה היא לא התשובה החכמה כשמערכת החיסון של הגוף במאבק בווירוסים/חיידקים על כן אדלג בחינניות וקלילות למתכון שאצלנו מחליף את מרק העוף!

הרעיון הכללי הוא עושר של ירקות ועשבי תיבול, קצת מכל דבר נותן הרבה שמכיל את הכל עם טריק הקסם שמסמיך ומעשיר......עוד רגע תגלו מהו!

תרגישו חופשיים לחלוטין להשתמש בשלל ירקות ועשבי תיבול אחרים שהעלתה חכתכם המטאפורית בזמן השיטוט בשוק ובמקרר.

לחמש מנות מרק:

1 בצל

2 גזרים

1 כף שמן זית

1/2 כפית חוואייג' למרק (או יותר אם אוהבים מתובל)

חופן מכובד של עלי סלרי

5 כוסות מים (ליטר ורבע) / ציר ירקות (שזה מים שנשארו מתחת לירקות מאודים...)

1 זוקיני ירוק או צהוב

3 פרחי כרובית (אם יש גם גבעול ועלים קצצו והכניסו גם אותם! הרבה טעם וברזל!)

1 פרח ברוקולי (אם יש גם גבעול ועלים קצצו והכניסו גם אותם! הרבה טעם וברזל!)

קוביית דלעת קטנה

1/2 בטטה בינונית

חופן עלי פטרוזיליה

חופן עלי בזיליקום

ורכיב הקסם: כף גדושה קמח עדשים כתומות

1/2 כפית מלח (או יותר אם אוהבים מלוח)

הכנה:

1. קולפים וחותכים את הירקות לפרוסות/קוביות בינוניות.

2. מזהיבים בשמן את הבצל והגזר, מוסיפים חחואייג' למרק ועלי סלרי, מערבבים היטב. מוסיפים את המים ושאר המצרכים ללא המלח, מרתיחים ומבשלים 40 דק'. ממליחים, מרתיחים טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

***קמח העדשים הכתומות איננו רכיב הכרחי והמרק טעים ונהדר גם בלעדיו אך הוא מסמיך ללא משקעים נראים לעין את הנוזל ומעשיר הן בטעם והן ברכיבים תזונתיים את המרק.***

Featured Posts
!
Recent Posts
!
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page