top of page

אצבעות טופו ואצות (בסגנון קוריאני)




האם זו מנה קוריאנית שטבענתי? לא. אולי בעצם כן יכולה להיות מנה כזו אבל הפעם זו פשוט מנה שנולדה בהשראת הטעמים הקוריאנים שאני משחקת איתם במטבח שלי.

מכיוון שבסדנה הקוריאנית (דלת הפחמימות!) אני מלמדת כל כך הרבה מנות וטכניקות- לא נותר בה זמן למנה הנהדרת הזו, ואני מאוד רוצה ללמד אותה ועל כן אני מעלה אותה כאן לבלוג! לטובת כל מי שהיו בסדנאות הקוריאנית ולכל אלו שעדיין לא היו, מי ייתן והמנה הזו תשכנע אתכם להגיע, כי זו סדנה ממש שווה!

המצרכים לאצבעות הטופו מאוד פשוטים וקלים להשגה, מצרכי הרוטב דורשים הערכות מסויימת אבל נגיע לזה- הרוטב סופר פשוט להכנה למי שמחזיק גוצ'וג'אנג (משחת צ'ילי וסויה קריאנית) ואתן מתכון ללא סוכר להכנה של ההמשחה למי שנמנע מסוכר, כמוני.




המצרכים:


 200 גרם טופו (אני אוהבת את הטופו הסינגפורי של Unicurd, הוא זול ועם מרקם רך אך יציב, הקוביות שלו שוקלות 200 גרם, אבל אפשר להכין עם קוביית טופו ישראלי השוקלת 300 גרם)


1 כף בצל ירוק קצוץ

1 כפית משחת שום-זנגוויל (שזה 1 שן שום כתושה + 1/2 כפית זנגויל מגורר, בסדנה אני מדגימה איך מכינים כמות גדולה ומקפיאים)

1/4 כפית מלח

1 כף טחינה גולמית


 3-4 אצות נורי


2 כפות שמן זית


לרוטב גוצ'וג'אנג:

1 כפית גוצ'וג'אנג (משחת צ'ילי סויה קוריאנית)

2 כפות מים

1 כף שמן שומשום קלוי

1 כף שומשום קלוי


  1. חותכים את הטופו לאצבעות ברוחב 1 ס"מ, מייבשים אתן על נייר מגבת.

  2. מערבבים את הטחינה הגולמית עם הבצל הירוק ושום-זנגויל ומלח למשחה, ומורחים על הטופו.

  3. גוזרים כל אצת נורי ל 4 מלבנים, כמספר אצבעות הטופו. מלפפים במהודק את מלבני האצה סביב כל אצבע טופו, את הקצה ניתן להדק ולהדביק במידת הצורך עם מעט טחינה גולמית, מניחים על הקצה הפתוח כך שהאצה לא "תברח" .

  4. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את אצבעות הטופו עד שהאצה מעט משחימה. 

  5. מכינים את הרוטב: מערבבים את המצרכים.

  6. מגישים את אצבעות הטופו עם הרוטב לטבילה.


איך מכינים גוצ'וג'אנג ללא סוכר?

גוצ'וג'אנג היא משחת צ'ילי מבוססת סויה מותססת כמו מיסו, מתוקה חריפה. ניתן לרכוש כזו מוכנה אך היא תמיד מבוססת סוכר.

להכנת גוצ'וג'אנג ללא סוכר נדרש הפלפל הקוריאני גוצ'וגארו שמכינים איתו קימצ'י. במקור את הגוצ'וג'אנג מכינים עם פלפל דק יותר מזה המשמש להכנת קימצ'י אבל אני חושבת שדי, הגזמתי גם ככה עם לשלוח אתכם לקנות מצרכים שאפשר להשיג רק בחנויות ייחודיות שמוכרות מצרכים מהמזרח ואפשר להכין משחת גוצ'וג'אנג בבלנדר עם הפלפל שכבר יש לכם אם אתם מכינים קימצ'י -המתכון כאן!- וזה סבבה.


משחת תיבול גוצ'וג'אנג

½ כוס צ'ילי קוריאני

¼ כוס תחליף סוכר גבישי (אריתרטול או אלולוז וכד)

½ כוס מים

⅓ כוס משחת מיסו

1 כפית חומץ


  1. טוחנים בבלנדר (רגיל או מוט) את המצרכים.

  2. מעבירים לסיר ומחממים עד רתיחה (זהירות בועות משפריצות).

  3. מצנצנים ושומרים במקרר. זה נשמר לעד כמו משחת מיסו.



הסדנאות שלי בכפר סבא, ולצערי לא כולם יכולים להגיע לכפר סבא ולחוות וללמוד לטעום ולהפתח לעולם המרתק של בישול טבעוני ובריא.

לכן פיתחתי והפקתי סדנה דיגיטלית מצולמת המאפשרת לכם לקבל אותי כמורה, עם ההסברים, הטיפים והמתכונים אצלכם במטבח- בכל העולם!

לחצו על הכפתור והצטרפו לקהילת התלמידים שלי!


Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page