top of page

המדריך המלא לחמאות אגוזים

תקשיבו, זה לא ייאמן! צנצנת קטנה של חמאת אגוז עולה עשרות שקלים! זה מטורף!

מה אם אומר לכם שאתם יכולים להכין את החמאות הללו בבית עם ציוד בסיסי ביותר (מעבד מזון חשמלי) ולקבל אפילו מוצר בונוס מתנה?

אז ככה:

כל חמאת אגוז ניתן וכדאי להכין בבית עם מעבד מזון סבלנות ומרית.


חמאת לוז היא החמאה שהניעה אותי ושלחה את היד מהמדף חזרה אל הכיס, 200 גרם ב 31 ש"ח זה אומר 15.5 ש"ח ל 100 גרם, כלומר ששילמתי יותר מכפול על מחיר חומר הגלם!

אך שערורייתי מזה חמאת הקוקוס שבה אני משתמשת להכנת קינוחים דלי פחמימות, חמאת הקוקוס נעה בין 29 ש"ח ל 280 גרם ל 33 ש"ח ל 300 גרם קרי- מעל 10 ש"ח ל 100 גרם. עלות חומר הגלם להכנתה עומד על 2.5 ש"ח ל 100 גרם, כך שההפרש על הסבלנות, מעבד המזון והמרית הוא פי 4!

גם בתחום זרעי הדלעת הפער עצום- צנצנת של 300 גרם תעלה כ 30 ש"ח בעוד 100 גרם זרעי דלעת עולה כ 3.5 ש"ח בלבד! מבינים את הפער?

אך ההשפעה הגדולה ביותר על ההוצאה באה דווקא מכיוון השקדים כי לחמאת השקדים יש שימוש לא קטן במטבח שלי- וברגע שהבנתי שאני קונה כל חודש 2 צנצנות של חמאת שקדים וצנצנת גדולה של חמאת שקדים כ 700 גרם עולה בין 50 ל 60 ש"ח, בעוד שעלות חומר הגלם עומדת על 29 ש"ח לקילו קמח שקדים... כך שכל מה שהייתי צריכה זה לפרוץ את המחסום המנטלי.

כי כל מה שצריך זה מעבד מזון, סבלנות ומרית.

אז חיממתי אתכם מספיק ואתם מוכנים להפשיל שרוולים?

המצרכים לחמאת אגוז:

2-3 כוסות של חומר הגלם (קמח שקדים/ אגוזי לוז / גרעיני דלעת/ שבבי קוקוס -אלו שמצפים איתם כדורי שוקולד)

כלים: מעבד מזון חזק, מרית, צנצנות לאחסון.

השיטה:

מניחים את חומר הגלם במעבד מזון

מפעילים

מדי פעם עוצרים וגורפים את הצדדים

ממשיכים עד קבלת עיסה כמעט נוזלית.

זה יכול לקחת גם 10 דק', לפעמים המסה מתחממת מעט וזה לא רע, זה עוזר לשמנים הטבעיים לצאת ומאיץ את התהליך.

מעבירים לצנצנות וסוגרים.


חמאת לוז - אני מעדיפה לקלות מעט את אגוזי הלוז בתנור ב 170 מעלות, כ 10 דק', ואז להעביר למגבת ולשפשף את הקליפות ולטחון את האגוזים בעודם חמים. אפשר שיהיו מעט קליפות שעדיין דבוקות לאגוזים, זה לא מפריע לחמאת הלוז.

והיכן מוצר הבונוס שהבטחת גלי, הבטחות צריך לקיים!

אז הנה בונוס כפול, גם לנקיון וגם לתוצר והוא אחד האהובים עלי,

לאחר שהעברנו את חמאת האגוז לצנצנת, אני מוסיפה כוס מים למעבד המזון ובו שאריות חמאת האגוז.

סוגרת ומפעילה והנה תוך שניות נוצר לנו חלב אגוז קוקוס או שקדים או לוז שניתן להשתמש בו לצ'אי או קארי דייסה או כל שימוש שמצריך.

הכנתי לכם סרטון קצר להדגמת התהליך - זה כה פשוט וכה מתגמל!



ועכשיו למתכון שהבטחתי!

מה עושים עם חמאת גרעיני דלעת?

המשחה של פארוק!

יודע כל ישראלי שגדל על סרטי בורקס ועל אלכס חולה אהבה שהמשחה של פארוק היא ירוקה, ממש ירוקה! ולכן כשרקחתי את הממרח הזה מיד היא קפצה לי והכריזה על עצמה כמשחה של פארוק, לא פחות.

זה ירוק ממש, טעים ומענג בצורה שלא הגיונית יחסית לחומרי הגלם הבריאים עליהם היא מבוססת.

ואתם יודעים מה מצחיק במיוחד? המשחה של פארוק בסרט היא משחה שנועדה לעודד צמיחת שיער, גרעיני הדלעת מכילים כמות מכובדת של אבץ ומומלצים למי שסובל מנשירת שיער על רקע מחסור תזונתי! 

אני ממליצה להכין לבד באמצעות בלנדר או מעבד מזון את חמאת גרעיני הדלעת, פשוט טוחנים גרעיני דלעת, וטוחנים וטוחנים עד שנוצרת משחה סמיכה. כמובן שאפשר להכין מחמאת גרעיני דלעת קנויה, יש לערבב היטב את המוצר הקנוי שכן יש לו נטיה להפרד לשכבה דלילה ושכבה מוצקה.


2 כפות גדושות חמאת גרעיני דלעת

12-15 עלי בזיליקום

1 שן שום

1-2 כפות שמן זית


הכנה: 

  1. מניחים במעבד מזון קטן את המצרכים ומפעילים עד קבלת משחה ירוקה וריחנית.

  2. מוסיפים שמן זית לפי הצורך- תלוי בסמיכות של חמאת גרעיני הדלעת עצמה, לחמאה סמיכה יש צורך ביותר שמן, לחמאה דלילה אולי לא יהיה בכלל צורך.

  3. מצנצנים ומעבירים למקרר.



וככה חבריי הצלחנו לצמצם את יוקר המחיה, להריץ צחוקים עם אחד מסרטי בורקס שהוא בסיס תרבותי של ישראלים באשר הם

וגם לקבל מתכון נהדר ומיוחד בריא טעים וקל להכנה!

ואתם מוזמנים להירשם לקבלת עדכונים על צאתו לאור של ספר הבישול הבא שלי

שמתכון זה יהיה בו ללא ספק


1 komentarz


WKDU TRBD
WKDU TRBD
4 days ago

代发外链 提权重点击找我;

谷歌蜘蛛池 谷歌蜘蛛池;

Fortune Tiger Fortune Tiger;

Fortune Tiger Slots Fortune…

谷歌权重提升/ 谷歌权重提升;

谷歌seo 谷歌seo;

מכונות ETPU מכונות ETPU;

Машини ETPU Машини ETPU

ETPU-Maschinen ETPU-Maschinen

EPS-машины EPS-машины

ЭПП-машины ЭПП-машины� بي يو

ETPU maşınları ETPU maşınları

ETPUマシン ETPUマシン

ETPU 기계 ETPU 기계

Polub
Featured Posts
!
Recent Posts
!
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page