top of page

חמין דל פחמימות

זה לא קצת סותר? גם חמין וגם דל פחמימות ואפילו טבעוני? את לא מדברת במקרה על 3 סירים שונים?

אז אם יוצאים מתוך נקודת מוצא שמרנית ומקובעת- כן. חמין יכול להיות רק מה שמכירים מהבית: תפוחי אדמה,שעועית בשר וביצים.

אבל אם אתם רק קצת מכירים אותי- כבר הבנתם שאני רואה דברים באור שונה, ואני לוקחת תבניות של מאכלים מוכרים ומסורתיים והופכת אותם למשהו אחר לגמרי- מבלי שאבדו את עצמם בדרך אלא התגלו באור חדש. אלטע נוילנד שכזה...


אז חמין טבעוני מושלם כבר פרסמתי בבלוג, והוא היה ועודנו החמין האהוב ביותר שאני מאכילה בו את ההמונים.


אבל מה איתי?

מה עושה יהודיה תמימה שרמות הסוכר מגיבות באטרף לכל פחמימה והיא גם טבעונית רחמנא ליצלן?

מה עושה? עושה חמין דל פחמימות וכן- זה טעים וזה חמין משביע מנחם מחמם ועוטף. בהתאם לשיטת דל פחמימות שאיננה קטוגנית אלא משלבת בחוכמה ובמתינות את הקטניות (שהן פחמימות אבל מאוד בריאות ונחוצות) - בחמין דל הפחמימות יש קטניות במידה. והן נימוחות וטעימות ומפנקות כמו שרק תערובת שעועיות בשלושה צבעים יכולה להיות!


גם המנה הזו תהיה חלק מהספר המתגבש בימים אלו: טבעוני דל פחמימות, את הספר יהיה ניתן לרכוש בהנחה ברכישה מוקדמת אם תרשמו לקבלת העדכונים בטופס כאן, ללא כל מחוייבות מצדכם כמובן.

וחזרנו לחמין...



אז איך הופכים חמין לדל פחמימות?

זה לא כל כך קשה! את הבצל המטוגן מחליף קישוא, עושה עבודה נהדרת! את תפוח האדמה מחליף קולורבי!

הכמות כאן היא לחמין זוגי (שתי מנות).

אני ממליצה להחזיק במקפיא תערובת שעועיות מושרות (לבנה+אדומה+מנומרת) רק עבור החמין ואז קל לקחת מהן ½ כוס ולהפוך את הכנת החמין לענין ספונטני יחסית כמובן למאכל שצריך 12 שעות על הפלטה... 


1 קישוא / זוקיני

1 כף שמן קוקוס בטעם חמאה / שמן זית

1 כף שמן זית

¼ כפית פפריקה מעושנת

½ כפית פפריקה מתוקה

1 שן שום

½ כוס  שעועיות צבעוניות מושרות (מדידה לאחר השרייה)

2 כוסות מים

2 קולורבי קלוף

2 נקניקיות סייטן (כתבתי כאן את המדריך להכנתה) או חופן כופתאות סויה (אופציה ללא גלוטן) - ואפשר גם וגם למי שרוצה המון חלבון!!


  1. חותכים לקוביות את הקישוא, מטגנים קלות עם התבלינים והשמן בסיר קטן. מוסיפים את שאר המצרכים.

  2. מרתיחים, מכסים, מנמיכים את האש ומעבירים לפלטה של שבת או אש נמוכה נמוכה ממש למשך 6-16 שעות.




הסדנאות שלי בכפר סבא, ולצערי לא כולם יכולים להגיע לכפר סבא ולחוות וללמוד לטעום ולהפתח לעולם המרתק של בישול טבעוני ובריא.

לכן פיתחתי והפקתי סדנה דיגיטלית מצולמת המאפשרת לכם לקבל אותי כמורה, עם ההסברים, הטיפים והמתכונים אצלכם במטבח- בכל העולם!

לחצו על הכפתור והצטרפו לקהילת התלמידים שלי!



Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page