פיתות כוסמין
פעם בכמה זמן תוקף אותי השיגעון, והפעם זה קרה כי אתמול בסופר אחזתי בידיי חבילת פיתות כוסמין קטנות, 5 פיתות קטנות מכף יד עם תג המחיר 14.90 ש"ח, קרי- 3 ש"ח לפיתה קטנטנה.
אני מאוד אוהבת פיתות כוסמין קטנות, הן בדיוק מושלם הגודל שמשביע אך לא מכביד ובכלל כוסמין מלא הוא הקמח שהגוף שלי אוהב מכל הבחינות. אני מחזיקה אותן במקפיא ומקפיצה בטוסטר קופץ את הפיתה עד שהפנים רך והחוץ פריך. מושלם!
אבל לפעמים המחיר מקפיץ אותי יותר מאשר הקפיצה של הפיתה בטוסטר, ואז אני לוקחת קמח, מערוך ומכינה 30 פיתות במחיר של 5.
רוצים ללמוד להכין?
בבקשה:
המצרכים:
1 קילו קמח כוסמין מלא
1 כף שמרים יבשים
3 כוסות מים
1 כף מלח
הכנה:
1. מניחים בקערת המיקסר את הקמח והשמרים, מפעילים ומוזגים בהדרגה 2 כוסות מים.
2. ממשיכים למזוג את המים, לא בבית אחת אלא כל פעם קצת. ייתכן ולא תשמשו בכל שלוש הכוסות ויתכן שתצטרכו תוספת של כף או שתיים, זה תלוי בקמח.
3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש, סה"כ 8-9 דק' לישה.
4. מכסים ומניחים לשעה וחצי עד שעתיים להתפחה.
5. מוציאים מהקערה למשטח מקומח, מחלקים ל 30 יח', מכדררים כל יחידה לכדור.
6. מחממים תנור ל210 מעלות טורבו, מרפדים תבנית בנייר אפייה. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 2 מ"מ, מניחים 4-5 פיתות על התבנית ואופים עד שמתנפח כשלוש עד ארבע דק'. מוציאים ומעבירים מיד למגבת ומכסים כדי לשמור על רכותן. מכניסים עוד 4-5 פיתות לאפייה וכך עד שנגמרים הכדורים.
7. לאחר שקצת התקררו מומלץ לשמור במקפיא, בשקית סגורה. אני אוהבת להפשיר בטוסטר קופץ מה שהופך אותן לפריכות מחוץ ורכות מפנים אבל גם שיטת המגבת והמיקרו מקובלת.
Comments