top of page

פסטה בולונז - טבעוני ודל פחמימות!

זה נשמע מופרך, הרי פסטה זו פחמימה ובולונז זה בשר אז מה בעצם נשאר כאן אם טבעוני ודל פחמימות?

אז ככה: בולונז שמבוסס על שבבי סויה או חלבון אפונה כבר מוכר לציבור, לא רק הטבעוני... והפסטה? מזוקיני!

הזוקיני הוא אח בוגר וחטוב של הקישוא ומכיל יחסית לקישוא פחות נוזלים, ניתן למצוא בדרך כלל בצבע ירוק חזק אם כי גם הזוקיני הצהוב יתאים. מכיוון שאנחנו רוצים שהאטריות יתנו פייט בביס ולא יהפכו לפירה סמרטוטי רצוי להכין את הפסטה מזוקיני ולא מקישואים.

גם אם ניסיתם פעם להכין פסטה מזוקיני והתאכזבתם מהגיבעץ' שקיבלתם בצלחת- תנו למתכון שלי צ'אנס, יש לי כרגיל טריק קטן שעושה הבדל גדול.


ל 2 מנות

לבולונז:

¾ כוס שבבי חלבון אפונה / שבבי סויה איכותיים / סייטן קצוץ

3 כפות שמן זית

קורט אורגנו, מרווה, רוזמרין (או כל תערובת עשבי תיבול אהובה)

¼ כפית פפריקה מעושנת

½ כפית פפריקה מתוקה

1-2 כפות רוטב סויה

מלח ופלפל לפי הטעם

2 עגבניות בשלות (טריות או משימורים)

1 שן שום 

1 כפית רסק עגבניות ללא תוספת סוכר


לפסטה: 

1-2 זוקיני גדולים


  1. מניחים את שבבי החלבון בקערה, מכסים במים ומניחים ל 10 דק', מסננים ושוטפים היטב.

  2. מעבירים את שבבי החלבון  לסיר עם השמן והתבלינים ומטגנים עד השחמה חלקית, טוחנים את העגבניות והשום למחית, מוסיפים לסיר עם שאר המצרכים. מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ 20 דקות.

  3. קוטמים את קצוות הזוקיני ועם קולפן ז'וליינים יוצרים ספגטי ארוכים ככל האפשר. אם אין קולפן ז'וליינים ניתן להכין פפרדלה עם קולפן רגיל.

  4. טועמים את הבולונז ומתקנים תיבול, אפשר להוסיף עוד שמן זית לחיזוק הטעמים.

  5. מגבירים את האש ומניחים את הספגטי/פפרדלה בסיר עם הרוטב. מחממים היטב ומקפיצים כדקה עד שתיים לא יותר, ומגישים.

כן, קראתם נכון- הפסטה שהיא בעצם רצועות זוקיני דקות לא עוברת בישול מוקדם ונפרד אלא הקפצה או בישול קצרצר בתוך הרוטב בלבד. וזה כל הקסם.


מה זה קולפן ז'וליינים?

ז'וליין זו צורת חיתוך של רצועות דקות וארוכות, קל ונוח להשתמש בקולפן ייעודי שניתן לרכישה בחנויות כלים למטבח.

אם אתם עדיין לא בטוחים ששווה לקנות במיוחד את המכשיר (הכה שימושי!) הזה- אפשר באמצעות קולפן רגיל לגמרי לקלוף צורות פפרדלה במקום ספגטי!

מכיוון שקולפני הז'וליינים נבדלים אלו מאלו גם ביד המחזיקה אותם וגם בעובי שיני החיתוך שלהם אתם יכולים לק'בל רצועות דקות או עבות שישפיעו בהתא על זמן הבישול.

כל בשלן פסטה יודע שזמן הבישול קריטי להצלחת המנה ועל כן הקפידו שזמני בישול הספגטי/פפרדלה יהיו קצרים ולא יסמרטטו לכם את המנה.


שמרי בירה?

אם אתם אוהבים אותם- זה בהחלט המקום להוסיף אותם למנה. אני מעדיפה לפורר גבינת שקדים טעימה מעל ולתת זיפוצ'יק נוסף של שמן זית טעים.




הסדנאות שלי בכפר סבא (הציצו בלוח הסדנאות!), ולצערי לא כולם יכולים להגיע לכפר סבא ולחוות וללמוד

לטעום ולהפתח לעולם המרתק של בישול טבעוני ובריא.

לכן פיתחתי והפקתי סדנה דיגיטלית מצולמת המאפשרת לכם לקבל אותי כמורה,

עם ההסברים, הטיפים והמתכונים אצלכם במטבח- בכל העולם!

לחצו על הכפתור והצטרפו לקהילת התלמידים שלי!






1 Comment


Noa Eldar Zakai
Noa Eldar Zakai
2 days ago

היי,רעיון נפלא לעשות פסטה מזוקיני.האם משתמשים בכל הזוקיני?גם בחלק הפנימי?

Like
Featured Posts
!
Recent Posts
!
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page