קינוח כוסות גבינה ופירורים - טבעוני דל פחמימה
אין שום סיבה לוותר על קינוח קרם גבינה ופירורים רק בגלל שאני טבעונית ודלת פחמימות! יש קינוחים שהם טבעיים לתזונה עתירת השומן וקינוח קרם שמנת לימוני עם פירורים פריכים הוא בדיוק כזה- טבעי לתזונה, טעים בלי פשרות.
תאמינו או לא- אבל פירורי קמח שקדים טעימים אפילו יותר מאשר הפירורים הקונבנציונלים מקמח חיטה...
אני לא משתמשת באבקת אינסטנט פודינג המקובלת ברוב מטבחי ישראל והקרם יוצא יציב ומענג גם בלעדיה הודות לשימוש בחומרי גלם שומניים, מה שהופך את הקינוח המושחת הזה מאוד מתאים לתזונה דלת פחמימות.
ההמתקה המומלצת היא זו שמקובלת עליכם- ניתן להמיר את האריתרטול בטיפות/אבקת מונקפרוט או בכל ממתיק המקובל עליכם. את הקרם רצוי לטעום ולהתאים את ההמתקה לטעמכם האישי.
המצרכים ל 6 יחידות:
לפירורים:
½ כוס קמח שקדים
1 כף קמח קוקוס
קורט מלח
2 כפות אריתרטול (סוויטאנגו) / 6-8 טיפות מונקפרוט
2 כפות מים
2 כפות שמן קוקוס
לקרם גבינה:
1 כוס קרם קוקוס הכי שומני מקורר
כ 200 גרם גבינת שמנת טבעונית (קנויה או ביתית) בטעם טבעי*
2 כפות אריתרטול (סוויטאנגו) / 6-8 טיפות מונק פרוט
מעט קליפת לימון מגוררת (הכמות היא עניין של טעם)
1 כפית תמצית וניל
הכנה:
מרפדים תבנית בנייר אפיה ועל גבי הניר מערבבים את מצרכי הפירורים. יוצרים פירורים ואופים בתנור 170 מעלות עד הזהבה, כ 12 דק'.
מקציפים את קרם הקוקוס הקר, בסבלנות, עד היווצרות קצפת רכה. בקערה נפרדת מערבבים את גבינת השמנת עם הממתיק, קליפת הלימון והוניל. מקפלים באמצעות מרית את קצפת הקוקוס והגבינה המתובלת יחד בעדינות. טועמים וניתן לתקן תיבול: המתקה וקליפת לימון הן עניין של טעם אישי.
מניחים בכל כוסית 2 כפיות פירורים, מחלקים שווה את קרם הגבינה ומוסיפים 2 כפיות פירורים מעל. מקררים לכל הפחות 4-6 שעות אפשר גם 24 שעות, מחזיק מעמד יפה במקרר גם כמה ימים.
גיוון: ניתן להוסיף שכבת פירות יער באמצע קרם הגבינה- מועכים קלות באמצעות מזלג ½ כוס אוכמניות (אפשר קפואות מופשרות), מוסיפים מעט ממתיק לבחירה וכף צ'יה. מערבבים היטב ומניחים בין "שכבות" קרם הגבינה..
*יש גבינות שמנת טבעוניות מסוגים שונים, מכיוון שהן מגיעות בכמויות משתנות ניתן להכין את המתכון מגבינה במשקל 170 גרם או 250 גרם- התוצאה די דומה. לכן כתוב כ 200 גרם גבינת שמנת.
הסדנאות שלי בכפר סבא, ולצערי לא כולם יכולים להגיע לכפר סבא ולחוות וללמוד לטעום ולהפתח לעולם המרתק של בישול טבעוני ובריא.
לכן פיתחתי והפקתי סדנה דיגיטלית מצולמת המאפשרת לכם לקבל אותי כמורה, עם ההסברים, הטיפים והמתכונים אצלכם במטבח- בכל העולם!
לחצו על הכפתור והצטרפו לקהילת התלמידים שלי!
יצא פשוט מושלם💜💜💜💜💜