top of page

שוקולד טבעוני דל פחמימות

בבואכם לרכוש טבלת שוקולד טבעונית ודלת פחמימות- היכונו למפח נפש.

המבחר דל, המוצרים יקרים והגרוע מכל- השוקולד לא באמת טעים ובמרקם לא ממש נעים.

מתוך מצוקה זו לקחתי כל עצמי משימה ליצור חלופה שתהיה כל מה שהשוקולד בסופר הבטיח ולא קיים.

אז אחרי המון נסיונות דייקתי מתכון של שוקולד במרקם הכי מדוייק, כזה שנמס בפה אבל לא מהר מדי, ששומר על צורה גם בטמפרטורת חדר (24 מעלות, מעל זה כדאי להחזיק במקרר) מחומרי גלם זמינים ולא יקרים.

אם מדברים על מחיר - מחיר חפיסת שוקולד טבעוני המומתק באריתרטול (שלא מעלה את הסוכר בדם לא עכשיו ולא אחר כך) נע בין 14 ל 23 ש"ח ל 100 גרם.

100 גרם עיסת קקאו גולמית עולה כ 8.5 ש"ח, יחד עם שאר המצרכים הגענו למחיר דומה אך קיבלנו כ 30 יחידות טעימות ובמרקם הכי הכי.

המתכון יפורסם בספר "טבעוני דל פחמימות" (לא שם סופי) שאני עובדת עליו בימים אלו ממש ואתם מוזמנים להרשם לרשימת הפריווילגים שיקבלו הודעה חגיגית על צאתו לאור עם מחיר מבצע לרוכשים הראשונים כאן.

אבל עד שיגיע הספר אני לא מצליחה להשאיר אתכם באומללות נטולת שוקולד כה מופלא, אז אני מפרסמת כאן ועכשיו את המתכון והצלחתי גם להעלות סרטון המדגים את השלבים הפשוטים באמת.

הבעיה היחידה היא שאפילו שמדובר ב30 יחידות הן נגמרות מהר, מהר מדי.



השוקולד שלי - שוקולד טבעוני דל פחמימות עם נצנוצי תפוז


המידות מופיעות בגרמים כי עיסת קקאו (שוקולד 100%) נמכר בדרך כלל במשקל בצורת מטבעות וחמאת קקאו נמכרת כנטיפים קטנים. עם זאת מאחר ומשקל מטבח קטן לא קיים בכל מטבח לפי המדידות שלי 100 גרם מטבעות קקאו הם כ ¾ כוס מטבעות ואילו 30 גרם חמאת קקאו הם 3 כפות נטיפי חמאת קקאו.

את השוקולד אני ממתיקה עם אבקת ממתיק גבישי (כדוגמת אריתרטול). את האבקה ניתן לקנות או להכין בבית בחמישית המחיר (!) על ידי טחינה של אריתרטול (אותו אני קונה במשקל) בבלנדר סגור, בלנדר מוט לא יתאים כאן.

לאחר שטוחנים את הממתיק הגבישי המתינו מספר דקות לשקיעת האבקה לפני שפותחים את המכסה. כמובן שאפשר לקנות אבקת אריתרטול של אחד המותגים הידועים כגון סוויטנגו ולשלם פי 5 אם לא יותר...


100 גרם שוקולד מריר 100%

30 גרם חמאת קקאו

⅓ כוס חמאת שקדים

2 כפות אבקת אריתרטול


גרידת תפוז שלם+ כף אבקת אריתרטול נוספת


1.  ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו, מערבבים.

2.  מוסיפים את חמאת השקדים ושתי כפות אבקת אריתרטול ומערבבים היטב.

3. מערבבים ומעסים כף אבקת האריתרטול לתוך גרידת התפוז. מתבלים עם מחצית הכמות את עיסת השוקולד.

4. יוצקים לתבנית פרלינים ומקררים כשעה שעתיים.מחלצים מהתבנית.

אם רוצים טעם תפוז אינטנסיבי בוזקים על השוקולד את אבקת התפוז שנותרה.




המתכון בוידאו, באמת שזה ממש פשוט להכנה, צפו והיווכחו!




טעמים נוספים- מכינים את השוקולד כמוסבר לעיל ללא גרידת תפוז:


תוספת שקדים בקרמל מלוח:

על גבי נייר אפייה- קולים 2-3 כפות שבבי שקדים (במיקרו או בתנור), מוסיפים 2 כפות סירופ סיבי עולש וקורט מלח, מערבבים ומחממים מעט שוב (במיקרו או בתנור) עד שהסירופ מבעבע ומתקרמל. מניחים להתקרר, שוברים לחתיכות ומוסיפים לשוקולד.


ריזס פינטבאטר - ספלוני שוקולד במילוי חמאת בוטנים

יוצקים כפית שוקולד לתוך כ 18 תבניות מיני מאפינס סילקון או עטרות נייר (העבודה עם הסיליקון נוחה יותר), סובבים את השוקולד בתוך כל תבנית כדי ליצור "גדר" שוקולד בגובה סנטימטר לערך. מקררים.

מערבבים 3 כפות גדושות חמאת בוטנים עם 1 כף אבקת אריתרטול ומספר טיפות מונקפרוט, קורט מלח וכפית מים (או יותר, המים מגבשים את חמאת הבוטנים). מערבבים ליצירת בצק רך. מכדררים 18 כדורים קטנים.

מניחים כדור חמאת בוטנים בתוך כל כוסית שוקולד ומשטחים אותה (אני השתמשתי בפקק שעם עם קצה רחב, תהיו יצירתיים!)

ויוצקים מעל את שאר השוקולד לכיסוי.

מקררים עד התייצבות.





הסדנאות שלי בכפר סבא, ולצערי לא כולם יכולים להגיע לכפר סבא ולחוות וללמוד לטעום ולהפתח לעולם המרתק של בישול טבעוני ובריא.

לכן פיתחתי והפקתי סדנה דיגיטלית מצולמת המאפשרת לכם לקבל אותי כמורה, עם ההסברים, הטיפים והמתכונים אצלכם במטבח- בכל העולם!

לחצו על הכפתור והצטרפו לקהילת התלמידים שלי!



4 Comments


michal
Jul 12

עוד שאלה גלי:

מה דעתך

לגבי קקאו נא?

מבחינה בריאותית? טעם?

אשמח לדעתך

Like
גלי לופו אלטרץ
גלי לופו אלטרץ
Jul 29
Replying to

(אבקת קקאו) נא טעים מאוד, אמנם חלש יותר בטעם מאשר אבקת קקאו שעברה חימום אבל מנעד טעמים רחב יותר. לגבי עיסת קקאו נא- עוד לא יצא לי להשוות לעיסת קקאו שאני משתמשת שהיא קלויה. מבחינה בריאותית- צריכת השוקולד שלי היא לא בכמות כזו שזה יהווה הבדל כלשהו ואני בעד בממתקים לצרוך מה שטעים ולא מזיק ולא מה שמהווה "יתרון בריאותי" על חשבון הטעם והפינוק. גם בלי פחמימות, זה עדיין ממתק ולא בסיס תזונתי.

Like

michal
Jul 12

נראה פשוט מעולה


אכין בהקדם.

מה דעתך גלי על סירופ עולש להמתקה

האם ניסית?

האם יכול להשתלב?

Like
גלי לופו אלטרץ
גלי לופו אלטרץ
Jul 29
Replying to

סירופ עולש הוא מדהים אבל נוזל ועלול לגרום לשוקולד להתגבש למרקם מוזר, מבחינת מולקולות של החומר- מים (נוזל) ושוקולד מתחברים רק בתנאים מסויימים וזה לא המקרה. לכן חייבים ממתיק גבישי.

Like
Featured Posts
!
Recent Posts
!
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page